YEREL
Giriş Tarihi : 13-07-2023 17:55

ADIYAMAN’IN MİLLETVEKİLLERİ BAKAN KOCA İLE BİR ARAYA GELDİ

AK Parti Adıyaman milletvekilleri, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir araya gelerek ilin sağlık alanındaki talep ve beklentilerini dile getirdi.

ADIYAMAN’IN MİLLETVEKİLLERİ BAKAN KOCA İLE BİR ARAYA GELDİ

AK Parti Adıyaman Milletvekillerinden Doç. Dr. Resul Kurt, Doç. Dr. İshak Şan, Av. Mustafa Alkayış ve Hüseyin Özhan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı makamında ziyaret ederek Adıyaman’ın sağlık alanındaki talep ve beklentilerini iletti.

Bakan Koca’yı makamında ziyaret eden AK Parti Adıyaman milletvekilleri Adıyaman’ın sağlık alanındaki ihtiyaçları ele alındı, yatırımlar ve eksiklikler masaya yatırıldı.

AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Doç. Dr. Resul Kurt, Doç. Dr. İshak Şan, Av. Mustafa Alkayış ve Hüseyin Özhan’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaretinde, 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin inşaat sürecinin hızlı bir şekilde tamamlanarak, inşaatının 29 ekim tarihinde bitecek şekilde inşaat faaliyetlerinin hızlandırılmasını istedi.

Milletvekilleri aynı zamanda, “150 Yataklı Devlet Hastanesi inşaat faaliyetlerinin hızlandırılması, kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesinin onarımının yaptırılması, Çelikhan 35 Yataklı Devlet Hastanesi ve 20 daireli lojmanı inşaatının ihalesinin yapılarak en kısa sürede hizmete açılmasının sağlanmasını istedi.

Kahta ASM binasının Kahta ADSM (Diş Polikliniği) olarak faaliyete açılacak şekilde bakım onarımının yapılması ve Kahta Devlet Hastanesinde diş bölümünün buraya alınarak acil kapasitesinin arttırılmasını da isteyen AK Parti Adıyaman Milletvekilleri, 25 Üniteli Kahta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin yapımı, İl Sağlık Müdürlüğü ve 1 Nolu ASM Hizmet Binası Yapım İşinin en kısa sürede tamamlanarak hizmete alınmasının sağlanması, 3 bin metre kare kapalı alana sahip İl SAKOM Merkezi, UMKE birimi ve deposu, soğuk zincir aşı deposu ve genel malzeme deposunun bitirilmesini talep etti.

Milletvekilleri, kadın doğum çocuk hastanesi ve morfoloji binası inşaatının acil olarak bitirilmesi gerekliliğini, eğitim ve araştırma hastanesinde depremden sonra oluşan hasarın yaptırılması, 100 yataklı fizik tedavi hastanesi projesinin faaliyete açılması, Gölbaşı Devlet Hastanesinde bakım ve onarım yapılması ve izolasyonun yaptırılması, Suvarlı 2 hekimli ASM + 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu inşaatının tamamlanması, ihtiyaç duyulan plastik cerrahi, çocuk cerrahi, radyoloji, KBB, ortopedi, cildiye, onkoloji branşları için doktor, sağlık ve diğer personel ihtiyaçları, İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası ve ilçelerimizdeki devam eden sağlık projelerin hızlandırılmasını istedi.

 

Milletvekilleri aynı zamanda Adıyaman merkez ve Gerger’de 112 acil istasyonları ve tam donanımlı ambulans ile Besni ilçesine MR cihazı taleplerini de dile getirdi.

 

Bakan Koca, ziyaretlerinden dolayı milletvekillerine teşekkür ederek, sağlık alanındaki ihtiyaç ve taleplerin kısa sürede giderileceği sözünü verdi.

AdminAdmin