ÖZEL HABER
Giriş Tarihi : 24-01-2024 14:28

ADIYAMANLILARI RAHATLATACAK AÇIKLAMA; EN AZ 100 YIL DEPREM OLMAZ!

Adıyaman fayının ilk olarak adlandıran Prof. Dr. Doğan Perinçek Adıyaman'da en az 100 Yıl Deprem beklemediğini açıkladı.

ADIYAMANLILARI RAHATLATACAK AÇIKLAMA; EN AZ 100 YIL DEPREM OLMAZ!

Yaklaşık bir kaç gün önce katıldığı bir program Adıyaman'da yaşanacak bir deprem ile ilgili endişenlendirici açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür şehirde panik havasını arttırdı. Bu açıklamalar üzerinde araştırmalar yapan ekibimiz Adıyaman Fayını ilk olarak adlandıran Prof. Dr. Doğan Perinçek ile iletişime geçerek bu açıklamaların ne kadar doğru olduğunu sorduk. Prof. Dr. Doğan Perinçek, sitemize verdiği cevapta Adıyaman'da en az 100 yıl deprem olmayacağını sadece Atatürk Barajı güneyinde 5-6 şiddetinde ki bir deprem olur ise buna şaşırmayacağın ifade ederek halkın bu kadar korku ve paniğe kapılmamasının altını çizdi.

Prof. Dr. Doğan Perinçek açıklamasını devamında şunları söyledi; "Benim Doktora saham Çelikhan, Koçali, Artan, Bulam Çayı dolaylarıdır. Buralarda yaptığım çalışamalarda Adıyaman Fayını ilk olarak ben adlandırdım. Maalesef ki bazı meslektaşlarım bölgeye ayak basmadan ora ile yorumlar yaparak insanları tedirgin ediyorlar. Ben bizzat bu bölgede çalışan bir profesor olarak söylüyorum. Adıyaman'da en az 100 yıl deprem olmayacağını sadece Atatürk Barajı güneyinde 5-6 şiddetinde ki bir deprem beni şaşırtmaz. Samsat depremi bizim çalışmalarımızda hatırladığımız faylarin deprem yaratma kaabiliyeti olduğunu doğruladı." İfadelerini kullandı.

AdminAdmin