GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-02-2023 13:11   Güncelleme : 10-02-2023 13:11

Afet bölgesinin acil ihtiyacı olan kritik malzemeler devlet-sanayici iş birliği ile karşılanıyor

Türk sanayicilerin deprem bölgesine yönelik yardımları aralıksız olarak gerçekleştiriliyor. Belirlenen öncelikli malzemeler Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda deprem bölgesine ulaştırılıyor.

Afet bölgesinin acil ihtiyacı olan kritik malzemeler devlet-sanayici iş birliği ile karşılanıyor
Türk sanayicilerin deprem bölgesine yönelik yardımları aralıksız olarak gerçekleştiriliyor. Belirlenen öncelikli malzemeler Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda deprem bölgesine ulaştırılıyor.
Sanayicilerin, deprem bölgesine yönelik yardımları aralıksız sürüyor. AFAD, KIZILAY, yerli/yabancı arama kurtarma ekipleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından belirlenen öncelikli malzemeler Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda deprem bölgesine ulaştırılıyor.
Karavanlardan çok amaçlı konteynerlere, jeneratörlerden, vinçlere kadar kritik öneme sahip birçok malzeme ile araç gereç, deprem bölgelerine 24 saat esasıyla sevk ediliyor. Yardım malzemelerinin toplandığı depolar, mobil mutfaklar, aydınlatma projektörleri ile seyyar banyo ve tuvaletler de deprem bölgesine gönderiliyor.

Öncelik sırasına bakılıyor
Yurdun dört bir yanındaki Organize Sanayi Bölgeleri yönetimlerinden gelen yardımlar, kriz masasında öncelik sırasına konularak vakit kaybetmeden deprem bölgesine sevk ediliyor. Bu malzeme ve ekipmanlardan biri de konteynerler. Depremzedelerin en temel ihtiyacı olan barınma imkanını sağlamak amacıyla iki oda, mutfak ve tuvaletin bulunduğu ofis tipi konteynerler afet bölgelerine kurulmaya başlandı.

Jenaratör desteği
Hem elektrik ihtiyacının karşılanmasında hem de arama kurtarma faaliyetlerine yardımcı olmak amacıyla bölgeye şimdiye kadar 5 bin jeneratörün sevkiyatı yapıldı. Yine depremzedelerin barınma ve diğer ihtiyaçlarına yönelik karavana dönüştürülmüş tır ve konteynerler de bölgeye ulaştırıldı.

52 vinç bölgede
Arama kurtarma ekiplerinin enkaz kaldırırken kullandıkları ve yıprandığı için belirli aralıklarla değiştirmek zorunda oldukları 100 bin iş eldiveni peyderpey bölgeye gönderildi. Binaların enkazını kaldırmak ve göçük altında kalan vatandaşları kurtarmak için kepçe, vinç gibi iş makinaları da hayati önem taşıyor. Bu ihtiyaca yönelik TSE’nin de desteğiyle 52 büyük tonajlı vinç, afet bölgelerine gönderilerek kullanılmaya başlandı.
Arama kurtarma ekiplerinin gece de çalışmasına imkan sağlayan led projektörler ile ilave aydınlatma ekipmanları da deprem bölgesine ulaştırıldı. Bunların yanı sıra arama kurtarma ve enkaz kaldırma ekipleri ile depremzedeler için 77 bin 598 ısıtıcı da bölgelere teslim edildi. 20 bin ısıtıcı ise halihazırda yolda. Arama kurtarma ekiplerinin kullandığı birçok alet ile araç gereç de, bakanlık koordinasyonuyla depremin yaşandığı ilk andan bu yana ulaştırılmaya devam ediliyor.

Prefabrik banyo ve tuvaletler
Afetten etkilenen 7 ilde AFAD ve Kızılay koordinasyonu ile her türlü yardım malzemelerinin toplandığı yeni depoların kurulması da organize edildi. Depremzedelerin temizlik ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla mobil prefabrik banyo ve tuvaletler de afetten etkilenen bölgelere sevk edilmeye başlandı.
AdminAdmin