YEREL
Giriş Tarihi : 09-01-2024 08:40

BAŞKAN TURANLI'DAN İŞÇİSİNE REKOR ZAM!

Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde, belediye ile Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş sendikası ve Bem-Bir-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında, belediyede çalışanlarına yüzde 120 zam yapıldı.

BAŞKAN TURANLI'DAN İŞÇİSİNE REKOR ZAM!

Kâhta Belediyesi çalışanlarına rekor zam yaptı. Kâhta Belediyesi ile sendika arasındaki görüşmelerin sonunda Kâhta belediyesi çalışanlarına yaşanan yüksek enflasyon karşısında kadrolu işçilere yüzde 105 şirket işçilerine ise 107 oranında zam yapıldı.

Belediye personelinin katılımında Kâhta Belediye Kültür Merkezi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen törende, Kâhta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, Bem-Bir-Sen Adıyaman İl Başkanı Mahmut İnan, Adıyaman Hizmet iş Sendika Başkanı Hasan Kılınç arasında sözleşme imzalandı.

İmza töreninde konuşan Bem-Bir-Sen Adıyaman İl Başkanı Mahmut İnan,”Daha önce sözleşme yüzde yüz üzerinden yani en yüksek memur ek gösterge çarpı kat sayı ile bulunuyordu, fakat bu son toplu sözleşmede bunu yüzde yüz yirmi seviyesine çıkardık. Bu rakamları Sayın Başkan açıklayacak. Sadece Kazımların bir kısmını size aktarmaya çalışacağım. Sosyal denge sözleşmesi, yemek ücretini sayın başkanım açıklayacak. Birde üç ayda bir verilen toplu sözleşme ikramiyesi aylık olarak ödemesi hususunda sendikal faaliyet neticesinde kazanım elde ettik. Sözleşmeyi biz ana taslağında yüzde yüz yirmi olarak en yüksek tavanda imzaladık. Allah mübarek yelesin. Dolayısıyla bu kazanımların sizlere hayırlı olsun. İnşallah başkanımızın desteği ile eğer başkan olarak devam etmesi durumunda aynı şekilde devam edeceğine inanıyoruz. Sayın Başkanımıza da teşekkür ediyoruz ”dedi.

AdminAdmin