ÖZEL HABER
Giriş Tarihi : 03-01-2024 12:54

BU ŞEHİRDE SADECE İSİAS OTEL'DE KALAN MİNİK YAVRULARIMIZ ENKAZ ALTINDA KALIP ÖLMEDİ..!

Deprem Sadece İsias'ı Değil, Bütün Adıyaman'ı Yıktı

BU ŞEHİRDE SADECE İSİAS OTEL'DE KALAN MİNİK YAVRULARIMIZ ENKAZ ALTINDA KALIP ÖLMEDİ..!

6 Şubat depremlerinde Adıyaman’da binlerce insan hayatını kaybederken kentin sesi duyulmayarak, adalet arayışının bugün başlayacak İsias Oteli davasından öteye gitmemesi tepkiye neden oldu. 

6 Şubat depreminde Adıyaman’da binlerce insan hayatını kaybetti. Binlerce bina ilk depremde yerle yeksan oldu. On binlerce vatandaş evsiz barksız yurtsuz kaldı. On binlerce vatandaş şehri terk etti. 

Depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen yıkılan resmi kurumlar da dâhil İsias Hoteli dışında hiçbir binada ciddi anlamda incelemelerde bulunulmadı. Depremde kaybedilen binlerce vatandaşın hesabı hiçbir şekilde sorulmadı. Hiçbir binada incelemelerde bulunulmadı. Binlerce insan takdir-i ilahiye kurban edildi; İsias Otel’de hayatını kaybeden Kıbrıslı öğrencilerimiz hariç!

Adıyamanlılar İsyan Etti

Bugün görülecek İsias Otel davası öncesi Adıyamanlılar yaşananlara tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Ölüleri yarıştırmak doğru değil ama depremde sadece İsias Otel’de kalanlar hayatını kaybetmiş gibi 3 günde bir heyetlerin gelip çeşitli incelemelerde bulunması, hayatını kaybeden on binlerce insanın hiçbir şekilde bir kez dahi olsun gündeme gelmemesi vicdani değil.

İsias Otel'de hayatını kaybeden öğrenciler gibi hayatını kaybeden binlerce vatandaşımızın da hesabı aynı şekilde sorulmalıdır. Her canın dünyalar değerinde olduğunu bilenlerdeniz. Bir program dâhilinde Adıyaman'da bulunan Kıbrıslı öğrencilerimizin İSİAS otelde depreme yakalanması ve hayatını kaybetmesinin acısı elbette kelimelerle izah edilemez. Anne babalarının ve tüm sevdiklerinin acılarını kendi sevdiklerimizin acısı gibi paylaşıyoruz” diyerek duruma isyan etti.

Her Canın Hesabı Sorulmalı

Adıyaman'da deprem ve hayatını kaybedenlerin İsias Otel’den ibaret olmadığını savunan vatandaşlar, kentte deprem nedeniyle hayatını kaybeden her yurttaşın Kıbrıslı öğrenciler gibi hesabının sorulmasını istedi. Yıkılan her binada incelemelerde bulunulasını, gelen heyetlerin enkaz haline gelen binlerce binada on binlerce vatandaşın hayatını kaybettiğinin farkına varmasını istedi.

AdminAdmin