YEREL
Giriş Tarihi : 05-12-2022 08:44

DEVA PARTİSİ LİDERİ ALİ BABACAN ADIYAMAN'DA

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gelmiş olduğu Adıyaman’da halka seslendi.

DEVA PARTİSİ LİDERİ ALİ BABACAN ADIYAMAN'DA

Adıyaman’a gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eski Adıyaman Valiliği yakınlarında bulunan partilerinin il başkanlık binasını ziyaret etti. Burada partililerle bir araya gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, daha sonra parti binası yakınlarında bulunan meydanda halk ile bir araya geldi. Burada halka seslenen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın gündeminde adalet, ekonomi, işsizlik ve Adıyaman tütünü yer aldı.
  Babacan, “Ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyor. Ülkemizde çok önemli sıkıntıların olduğu bir dönemden geçiyoruz. Her yerde vatandaşlarımızla buluşup, derdi dertliden dinliyoruz. Sıkıntıları yaşayandan dinliyoruz ve çözüm üretiyoruz. Evet şuan ülkemizde krizler büyük. Bir adalet krizi yaşanıyor mu, evet yaşanıyor. Bir ekonomik kriz yaşanıyor mu, yaşanıyor. Bir dış politika krizi yaşanıyor mu, yaşanıyor. Tarımda, sağlıkta krizler var mı evet var. Ülkenin her alanında maalesef kriz üzerine krizler yaşıyoruz. Adıyaman’da bu krizlere şahit, burada da tütün krizi var. Bu tütünle ilgili yaşanılanlar Adıyaman’a yakışmıyor, Türkiye’ye de yakışmıyor. Bunun sebebi ise hükumetin bir tütün politikasının olmayışındandır” dedi.
  Adıyaman tütününden de bahseden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Adıyaman tütünü bütün Türkiye’de çok özel bir tütün mü, evet, hiçbir işlemden geçmeden kullanılabiliyor mu evet. Böyle bir tütün başka yok. Demek ki adalet ne demek, hakkı olana hakkını teslim etmek demektir. Gelip size sordular mı bu tütün işini ne yapalım diye? Ankara’dan, tarım bakanlığından uzmanlar gelip size sordu mu, yok. Tabi uzman falan da kalmadı. İnşallah tütünün de tarımında devası olacağız. İşi bilmek lazım, tarımdan az çok anlayan Adıyaman tütününün kıymetini bilen bir iktidar tutup da sen aldın sattın diye kendi vatandaşını hapse atmaz, böyle bir şey olur mu? Dünyanın neresinde var böyle bir şey? Bu bilmemekten kaynaklı oluyor. Sen doğru düzgün bir yönet, bütün ülkenin tartım politikasını baştan aşağıya bir gözden geçir, akıllı politikalar uygula hem çiftçimizin yüzü güler, hem çiftçimiz para kazanır hem de tüketicinin eline daha uygun ürünler geçer” diye konuştu.
  DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yaptığı konuşmaların ardından Adıyaman’dan ayrıldı.

AdminAdmin