YEREL
Giriş Tarihi : 24-10-2023 08:50

CHP GENEL BAŞKAN ADAYI ÖZGÜR ÖZEL ADIYAMAN'DA

CHP’li Özgür Özel: “Değişim yaşanmazsa yerel seçimler ve parti zarar görür”

CHP GENEL BAŞKAN ADAYI ÖZGÜR ÖZEL ADIYAMAN'DA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan adayı Özgür Özel, Adıyaman’da yaptığı konuşmada partide değişim yaşanmaz ise hem partinin hem de yerel seçimlerin zarar göreceğini vurguladı.
4 Kasım tarihinde yapılacak olan genel kurul öncesi parti teşkilatlarına ziyaretlerini sürdüren Özgür Özel, Adıyaman’da partisinin seçimlerdeki başarısızlığından bahsederek, hiçbir şey olmamış gibi devam etmesini istemesinin toplumda ciddi tepkiye neden olacağını ve yerel seçimlere zarar vereceğini söyledi.
Beş seçimdir iktidar muhalefet dengesini değiştiremediklerini belirten Özel, partide değişimin hayati öneme sahip olduğunu kaydetti.
Özgür Özel açıklamasında, “CHP’lilerin sıraları ittifak ortakları tarafından alınmış olması örgütümüzde ciddi bir rahatsızlık ve travmaya neden olmuştur. Elbette seçim başarısızlıkları olur, daha önce de oldu. Ancak bir başarısızlığı kabul etmek ve bir daha tekrarlanmaması için ders almak, doğruları tekrarlamak, yanlışları düzeltmek mecburiyetindeyiz. Ancak hiçbir şey olmamış gibi devam edilmesini savunan arkadaşlarımız ve bu sürecin yerel seçim sonrasında da devam edecek olmasına yönelik mesele toplumda ciddi tepkiye neden oluyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi değişimini, kendi gençleşmesini, kendi dönüşümünü biran önce gerçekleştirmez ise toplumda oluşturulan umutsuzluğun, toplumdaki kırgınlığın biran önce tamir edilmezse bunun hem yerel seçimlere hem de partinin tümüne zarar vereceğini görüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim hangi kadrolarla yapılacak eskilerle mi değişecek sorusunun iki tane cevabı var. Cumhuriyet Halk Partisi’nde önceki dönemlerde görev sorumluluk üstlenmiş arkadaşlarımızdan Genel Başkanımızın yanında olanlar var, bizim yanımızda olanlar var. Ama arada bir fark var. Genel Başkanın yanında olan büyüklerimiz ‘Genel başkan devam, biz devam’ diyor. Bizim bu tarafta olanlarda ‘ben devam’ diyen kimse yok. Gençlerle devam, yeni kadrolarla devam, değişime, dönüşüme devam, partinin rotası iktidar olmalı, değişim bizden başlamalı diyorlar” dedi.

AdminAdmin