ONLAR İÇİN ZAMAN 04.17'DE DURDU

Kabirlerin başucuna bırakılan eşyalar, ölenlerin yakınları tarafından hiç unutulmadıklarını gözler önüne serdi

ÖZEL HABER - 05-02-2024 14:48

ONLAR İÇİN ZAMAN 04.17'DE DURDU

Adıyaman'da depremde yakınlarını kaybedenler, felaketin yıl dönümünde yeni mezarlığa akın etti. Binlerce mezarın olduğu Adıyaman Yeni Mezarlığında kabirlerin baş ucuna bırakılan eşyalar, geride kalanların ölen yakınlarını bir an bile unutmadıklarını gözler önüne serdi.
Adıyaman'da 8 bin 387 kişinin hayatını kaybettiği 6 Şubat depreminin üzerinden tam bir yıl geçti. Ancak 635 bin nüfuslu şehirde geride kalanlar için zaman 04.17'de durdu ve bir daha ilerlemedi.
Depremin yaşandığı tarihten bu yana soğuk, sıcak, yağmur çamur, kar kış demeden mezarlıkları boş bırakmayan Adıyamanlılar birinci yıl dönümünde de depremde kaybettikleri sevdiklerini yalnız bırakmadı. Kur'an-ı Kerim ve Yasin'i Şeriflerle Yeni Mezarlığa akın edenler kabirleri çiçek bahçesine çevirdi. Adıyaman Yeni Mezarlığındaki o anlar ve kalabalık dron ile de görüntülendi. 1 yıl geçmesine rağmen acıların halen çok taze olduğu Adıyaman'da ziyaretler sırasında gözyaşı adeta sel oldu. Kimi kaybettiği torununa oyuncak bir ayı, kimi biricik oğluna en sevdiği takımın formasını, kimi avukat olacak yeğenine bir cübbe, kimi ise okula başladığını göremeyen dedesine birinci sınıfta aldığı takdir belgesini getirdi.

"Her gün yavrularımın kokusunu almaya geliyorum"
Kocasını, 3 oğlu ile 1 gelinini ve biri 6 aylık 3 torununu depremde kaybeden 62 yaşındaki Kadriye Çakırtaş, torunları ve çocuklarının kabri başında onların ismini sayıklayarak gözyaşı döktü. Her gün mezarlıkta olduğunu kimsesi kalmadığı için gidecek bir yerinin olmadığını anlatan acılı kadın Çakırtaş, "Acı bitmiyor. Hayat geçmiyor. Evlat giderse hayat biter, Allah'a emanet ettim onları. Her gün geliyorum. Torunlarımın yavrularımın kokularını almaya geliyorum. Kuzularım benim. Çekirdek bir aileydik. Kızım yoktu Allah'ım bana iki tane kız torun verdi. onlar geldiğinde dünyalar benim olurdu" dedi.

"Biz para mal mülk istemiyoruz. Tek istediğimiz biraz moral ve psikolojik destek"

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
BU ÇAY OCAĞI SİZİ 6 ŞUBAT'A GÖTÜRÜYOR

BU ÇAY OCAĞI SİZİ 6 ŞUBAT'A GÖTÜRÜYOR

07-05-2024 - ÖZEL HABER

ADIYAMAN BELEDİYESİNDEN LİYAKATLI ATAMA

ADIYAMAN BELEDİYESİNDEN LİYAKATLI ATAMA

25-04-2024 - ÖZEL HABER