ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMLI PROJE

Adıyaman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden duyarlı ve çok güzel bir farkındalık projesi

YEREL - 10-01-2023 10:50

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMLI PROJE

Adıyaman Üniversitesinde öğrenim görmekte olan bir grup öğrenci tarafından Adıyaman genelinde “HAYATIMIZI ÇÖLYAK’MAYIN” adlı projeyi gerçekleştirdiler.

14 Aileye ulaşan gençler, hayırseverlerden topladıkları glutensiz ürün kolilerini ihtiyaç sahibi ailelere dağıtarak çok güzel bir farkındalık projesine imza attılar ve şu açıklamalarda bulundular:

“Adıyaman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretmenlik bölümü 2. Sınıf öğrencileri olarak Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Adıyaman genelinde bir proje düzenlememiz gerekti. Biz de Adıyaman’da sıkıntı yaşanan konuları araştırdık ve Topluma Hizmet Uygulamaları dersinin amacı; Toplumu gönüllülük kavramı ile tanıştırmak; paylaşmak, üretken olma, farklı olanı tanıma, kabul etme, farklılıklara uyum sağlama gibi değerlerin getirilmesine olanak tanıyarak öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlamak. Projemizin amacı ise çölyak hastalarının yaşadığı sıkıntılardan insanlarımızın haberdar olması ve bu konuda daha  bilinçli bir yol izlemeleriydi ve bu amaçla çıktığımız yolda hayırsever insanlardan topladığımız ve içerisinde glutensiz ürünlerin bulunduğu kolilerimizi çölyak hastalarına ulaştırdık. Hedeflediğimiz gibi topladığımız kolilerimizi çölyak hastası olan 14 aileye ulaştırdık. Projemizi çok güzel bir şekilde sonlandırdık. Projemizi inşallah ilerleyen süreçlerde sürdürmeyi hedeflemekteyiz.” 
Öğretmen Adayları proje sürecindeki destekçilerine teşekkürü de unutmadı:
“Proje sürecimizde bizi her konuda destekleyen ders koordinatörümüz Doç. Dr. Kürşat Yusuf AYTAÇ’A, bizimle beraber ortak yol yürüyen ve bize destek çıkan TÜGVA Adıyaman İl Temsilcisi Recep TEPE’YE ve TÜGVA Adıyaman İl Temsilciği ekibine, ürünleri temin noktasında bize her konuda yardımcı olan Adıyaman Nam Un ekibine ve bizlere koli desteği konusunda destek olan Maada market sahibi Mahmut YAMAN’A  teşekkürlerimizi iletiyoruz. Düzenlediğimiz bu projemizin insanlarımızda bir farkındalık oluşturmasını ve çölyak hastalarımıza karşı daha duyarlı bir toplum oluşmasını ümit ediyoruz.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
TARİHİ İMZALAR ATILDI! ADIYAMAN SAVUNMA SANAYİ YATIRIMINA KAVUŞUYOR

TARİHİ İMZALAR ATILDI! ADIYAMAN SAVUNMA SANAYİ YATIRIMINA KAVUŞUYOR

26-04-2024 - YEREL

BAŞKAN TUTDERE: “ADIYAMAN’IMIZI TOZDAN VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNDEN KURTARIYORUZ”

BAŞKAN TUTDERE: “ADIYAMAN’IMIZI TOZDAN VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNDEN KURTARIYORUZ”

25-04-2024 - YEREL